Wil je leren bloemschikken met wat de natuur én je eigen tuin te bieden heeft? Dan is de cursus "Schik met de natuur" iets voor jou! In het najaar van 2025 starten we met een inspirerende reeks waarin we werken met natuurlijke materialen, takken en zelfs tuinafval. Deze materialen krijgen vaak een verrassend tweede leven in creatieve werkstukken.
Data lessen najaar 2025
Woensdag 17 september 2025 – 14.00 tot 16.00 uur
Woensdag 8 oktober 2025 – 14.00 tot 16.00 uur
Woensdag 26 november 2025 – 14.00 tot 16.00 uur
Woensdag 17 december 2025 – 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern
Prijs:
Leden Groei & Bloei: € 76,- (voor 4 lessen)
Niet-leden: € 96,-
Losse lessen volgen is ook mogelijk
Docent: Leontien Langenberg
Informatie: Barbara de Munck – 06 11837599 – barbarademunck(at)hotmail.com
Aanmelden: Vul het aanmeldformulier onderaan de pagina in.
Laat je verrassen door de kracht van eenvoud en de schoonheid van natuurlijke materialen. We wensen je alvast veel plezier tijdens deze creatieve cursus!
Aanmelden kan via het formulier (onderaan de pagina)
Les 1: “Op pootjes”
In deze les maken we een staand stuk. Hiervoor gebruiken we stevige takken waartussen we oase of kippengaas klemmen. De wintermaanden lenen zich bij uitstek voor droge materialen, dus gaan we voornamelijk hiermee het stuk afwerken. Een kleine hoofdrol is er voor een enkele verse bloem.
Les 2: “Takkenril”
In deze les maken we een lang tafelstuk. De ondergrond maken we van wilgentakken. Daartussen brengen we op een speelse manier bollen en verse bloemen aan. Dit kan met het gebruik van oase of op een duurzamere manier met kleine vaasjes.
Les 3: “Paaskrans””
Met de Paasdagen voor de deur gaan we natuurlijk aan de slag met eieren en veren. We maken een krans op een standaard. Met kleine vaasjes of waterbuisjes kunnen er verse bloemen aan het stuk worden toegevoegd.
Les 4: “Gebundeld”
Op de overgang tussen het voorjaar en de zomer is er weer volop kleur in de natuur. We gaan dan ook een kleurrijk stuk maken. Uitgangspunt is een ronde schaal waarop we eerst een ondergrond van “bundels” gaan maken. Tussen de bundels verwerken we uiteindelijk de verse bloemen.