Utrecht

Wil jij helpen om Nederland een stukje duurzamer en groener te maken? Kom dan het team van Gardenista helpen en laat daarmee je eigen footprint achter.

Wij zoeken nog vrijwillige toppers voor 3 verschillende functies.

Secretariële ondersteuning

Elke week op maandagavond vanaf 20.00 uur zitten we samen in een videocall om elkaar te zien en te spreken. En één keer in de maand op maandagavond maken we dit live en zien we elkaar in Bunnik. Het zou fijn zijn wanneer jij bijhoudt wat er besproken wordt tijdens deze overleggen en de acties uitzet en bewaakt onder de teamleden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het leukste en meest uitdagende onderdeel van Gardenista en dat is het programma. Denk hierbij aan het verzamelen en indelen van lectoren, artiesten, demonstrateurs etc. Samen met het team maak je een spannende time-table.

Deze functie kost je, ongeveer, een dag per week. Er is een goede onkostenvergoeding beschikbaar! Het is wel belangrijk dat je een pc, smartphone of laptop hebt met goede microfoon, camera en internet. En als laatste dat je ook tijdens het evenement beschikbaar bent, bij voorkeur op locatie.

Redactionele ondersteuning

Elke week op maandagavond vanaf 20.00 uur zitten we samen in een videocall om elkaar te zien en te spreken. En één keer in de maand op maandagavond maken we dit live en zien we elkaar in Bunnik. Het zou fijn zijn wanneer jij bijhoudt wat er besproken en bedacht wordt en hier de nieuwswaarde uithaalt. Jij maakt hier leuke en vlotte teksten van die je kunt gebruiken voor nieuwsberichten, posts op socials, website, advertenties en campagnes. Taal moet je ding zijn. Jij bent verantwoordelijk voor één van de belangrijkste taken binnen Gardenista, een paar kerntaken zijn:

• Schrijven van nieuwsbrieven voor vrijwilligers, exposanten en bezoekers
  • Bewaken van teksten op de website www.gardenista.nl
  • Uitzetten van persberichten naar o.a. vakbladen, kranten e.o.
  • Teksten maken voor advertenties en het zoeken naar openingen om deze geplaatst te krijgen
  • Je onderhoudt Facebook, Instagram en LinkedIn en maakt hiervoor een agenda

Uiteraard sta je niet alleen in deze functie en wordt je professioneel ondersteund vanuit het bureau en vanuit het Gardenista team.

Deze functie kost je, ongeveer, een dag per week. Er is een goede onkostenvergoeding beschikbaar! Het is wel belangrijk dat je een pc, smartphone of laptop hebt met goede microfoon, camera en internet. En als laatste dat je ook tijdens het evenement beschikbaar bent, bij voorkeur op locatie om verslag te doen en de pers te ontvangen/te woord te staan.

Coördinator duurzaamheid

Veel mensen hebben het over duurzaamheid, maar er zijn er maar weinig die hier ook echt iets mee doen. Dit is een nieuwe en belangrijke functie binnen Gardenista die je voor een groot gedeelte zelf kunt invullen. Maar in de basis bewaak jij de duurzaamheid van het festival.

Elke week op maandagavond vanaf 20.00 uur zitten we samen in een videocall om elkaar te zien en te spreken. En één keer in de maand op maandagavond maken we dit live en zien we elkaar in Bunnik. Het zou fijn zijn wanneer je zoveel mogelijk betrokken bent bij deze meetings en in de gaten houdt wat we doen en welke kant we opgaan. Probeer elk idee en initiatief tegen het licht van duurzaamheid te houden en help zo mee om van Gardenista het meest duurzame festival te maken. Deze functie houdt daarom ook in het (samen met het kernteam) zoeken/vinden van sponsoren en subsidiënten die willen (onder)steunen op het gebied van duurzaamheid.

Een uitdagende functie waarbij jij het grote verschil kunt maken als je niet bang bent om nieuwe dingen te proberen en nieuwe bronnen aan te boren.

Omdat dit een nieuwe functie is, is het lastig in te schatten hoe veel tijd het in beslag zal nemen. Wij verwachten dat dit tenminste 1 dag per week zal zijn, maar je kunt er van maken wat je wilt!
Er is een goede onkostenvergoeding beschikbaar! Het is wel belangrijk dat je een pc, smartphone of laptop hebt met goede microfoon, camera en internet. En als laatste dat je ook tijdens het evenement beschikbaar bent, zodat je met trots kunt laten zien wat je voor elkaar gekregen hebt.

Toelichting

Vrijwilliger met commerciële verantwoordelijkheden, hoe kan dat nou? Binnen het team zeggen we wel eens tegen elkaar ‘het is net werk’. En zo is het ook. Je mag het meedraaien binnen Gardenista ook gerust zien als werk. Samen maken we Nederland gezonder, duurzamer en groener. We houden elkaar op de hoogte en geven tijdig aan wanneer je blokkades ervaart en/of hulp nodig hebt. En je neemt je verantwoordelijkheid om je taak zo goed mogelijk uit te voeren. Het Landelijk Bestuur draagt te allen tijde de eindverantwoordelijkheid. Vrijwillig is niet vrijblijvend en er wordt op je gerekend.
Wanneer je besluit mee te doen, doe je mee tot aan het eind en kunnen we op je rekenen. Mocht je verhinderd zijn geef je dit tijdig aan en/of zoek je zelf een vervanger. Uiteraard bewaken we met elkaar de vrijwillige werkdruk en moet het bovenal leuk en behapbaar blijven want we doen het notabene vrijwillig. :-)

Interesse? Neem dan contact op met Frits Hoogers, liefst per mail naar hoogers@gardenista.nl of bel 06-51602861.