foto's
home

Welkom bij de groenste vereniging van Utrecht.

De zomer is helaas voorbij maar gelukkig gaat Groei & Bloei Utrecht in het najaar nog veel leuke activiteiten organiseren; Freestyle bloemschikken, diverse workshops en lezingen. De meeste activiteiten zijn gratis voor leden en voor niet-leden aantrekkelijk geprijsd.

Volg ons en like Groei & Bloei Utrecht op Facebook om niets te missen!

7 en 8 oktober 2016 is het NK Bloemschikken in de Floriade gehouden. Hier kun u het resultaat bekijken.

Lezing: geschiedenis en natuurverbetering Vechtplassengebied en het Noorderpark

In het Vechtplassengebied en het Noorderpark is de afgelopen jaren een hoop veranderd. Het landschap van vroeger verloor zijn functie, maar krijgt er nieuwe voor terug. Bert van der Tol, beheerder streekmuseum Vredegoed, vertelt over de geschiedenis van het landschap en de veranderingen. Ook gaat hij in op herstelwerkzaamheden van het veengebied.

Dinsdag 25 oktober van 19.30-21.30 uur in Landgoed Oostbroek, De Bilt.

U kunt gratis deelnemen, maar Opens external link in new windowaanmelden is noodzakelijk.


Onder de aandacht van Groei en Bloei Utrecht

Dit keer besteden we aandacht (elke maand) aan moes tuinieren. Echt elke maand een nieuwe onderwerp. Deze maand is het "Verval". Dit allemaal dankzij Diana's moestuin website, voor nog meer info kijk op haar site www.mooiemoestuin.nl Alle onderwerpen die extra aandacht hebben gehad zijn daar te vinden. Wij (Groei en Bloei Utrecht) zullen haar maand bericht elke maand vanaf nu gaan presenteren. Heeft u zelf een tip die u wilt delen met de leden van Groei en Bloei Utrecht? Stuur dan een bericht naar info(at)utrecht.groei.nl.

 

Deze website is gemaakt door Diana, die samen met haar man een moestuin heeft. Het is een zeer informatieve site, waar je als moestuinder veel aan hebt. Ook houdt ze een dagboek bij, op 18 september heeft ze verval geschreven:

Ondanks het mooie weer is het duidelijk dat de herfst eraan komt; het blad niet meer zo fris groen als 2 maanden geleden, een aantal planten uitgebloeid, er komen lege plekken in de groentetuin, en misschien nog wel het belangrijkst voor mij; er worden zaden geoogst. Want ook dit jaar maak ik weer een zadenlijst, met […]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt automatisch haar dagboekberichten.


De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieu-organisaties organiseren voor hun leden en vrijwilligers dit najaar een aantal boeiende lezingen. Ook dit jaar zijn leden van Groei & Bloei Utrecht daarvoor van harte uitgenodigd.  

Deelname / bezoek aan deze lezingen is gratis. Meld je wél vooraf aan, via de aanmeldknop bij de lezing. We hopen je te ontmoeten bij één van de lezingen!

meer

Deze maand in Groei & Bloei

20
Oct
ES war einmal
16
Oct
Blik op de Tuin – week 41/2016